Partij van Bewegen en Gezondheid
Verkiezingsprogramma

Partij van Bewegen en Gezondheid

Sporten is leuk, gezond, en vergroot de sociale samenhang. Daarom stimuleren we onze jeugd om lid te worden van een sportvereniging en bieden we ouders met een smalle portemonnee financiële ondersteuning, zodat alle kinderen kunnen meedoen.
Het lukt veel sportverenigingen vaak niet om voldoende vrijwilligers te vinden voor taken, zoals toezicht houden, het clubhuis bemannen en de velden onderhouden.
Ondertussen zitten veel mensen ongewild thuis. Daarom komen er basisbanen op de sportvereniging.
Goede sportvoorzieningen zijn noodzakelijk. We helpen de sportverenigingen bij het verduurzamen van hun accommodaties met leningen.

Daarom zijn onze keuzes:
1. Bij de aanleg of renovatie van sportaccommodaties en velden kiezen we voor materialen met een lage milieubelasting.

2. In de inrichting en ontwikkeling van de buitenruimte houden we nadrukkelijker rekening met bewegen.

3. We bieden het kader en de trainers van sportverenigingen cursussen, zodat ze beter kunnen omgaan met agressie, asociaal gedrag en uitwassen op en rond de sportvelden.

4. We blijven inzetten op het versterken van sportverenigingen om hun maatschappelijke bijdrage zo groot mogelijk te maken. Het initiatief daarbij ligt bij de sportverenigingen, waarbij ze op ondersteuning en advies van de
gemeente kunnen rekenen.

5. Binnen het armoedebeleid nemen we belemmeringen weg voor kinderen, maar ook voor ouderen om te gaan sporten. Ook een fysieke, orgaan- of verstandelijke handicap mag sportdeelname niet in de weg staan.

6. Sportverenigingen moeten de tools krijgen om bij een vroegtijdige signalering van problemen, de verbinding te maken naar zorg- of hulpinstanties.

7. We investeren ook in voorzieningen voor individuele sport en recreatie. Denk daarbij aan wandel-, hardloop- en mountainbikeroutes in de open lucht, maar ook buitenfitness of yoga in de parken.

8. We vinden dat ieder kind een zwemdiploma moet kunnen halen, daarom continueren we het schoolzwemmen.

Deel dit