In memoriam Henk Rozeboom

21 februari 2023

Vorige week vrijdag 17-02-2023 hoorde ik dat Henk Rozeboom is overleden. Voor veel mensen is hij onbekend maar hij heeft in de jaren 70 en 80 een grote rol gehad voor de PvdA in de Heerlense politiek.

Henk Rozeboom werd in 1970 bij de verkiezingen raadslid voor de PvdA geworden. Na de verkiezingen van ‘74 werd hij opnieuw verkozen en is hij fractievoorzitter geworden. In die twee periodes maakte de PvdA met 1 wethouder deel uit van een college van 4 wethouders (drie KVP/CDA). Bij de raadsverkiezingen in mei ‘78 werd Henk opnieuw raadslid en fractievoorzitter. Nadat er eerder een college van vier wethouders aantrad (één PVDA en drie CDA) werd het in november uitgebreid met een vijfde wethouder. En dat was Henk Rozeboom. Hij bleef aan tot de gemeentelijke herindeling per 01-01-‘82. Daarna werd hij weer raadslid. Voor zover wij hebben kunnen nagaan is hij dat in ieder geval tot 1994 gebleven. Hij had zich niet meer verkiesbaar gesteld.

Henk heeft de afdeling van 2008 tot 2012 nog ondersteund in de rol van bestuurslid. In die periode heb ik hem beter leren kennen en heb hem altijd ervaren als een aimabel man met grote kennis.

Ik weet zeker dat hij gemist zal worden door zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen.

Henk Verreck

Fractievoorzitter PvdA Heerlen