PvdA Heerlen opent meldpunt voor discriminatie bij woningcorporaties in Heerlen

23 mei 2018

De PvdA Heerlen heeft met verbazing kennisgenomen van het feit dat (mogelijke)  huurders bij woningcorporatie De Voorzorg jarenlang gediscrimineerd werden. Het gaat in deze niet alleen om discriminatie op ras, maar ook discriminatie op seksuele geaardheid of zelfs geur lazen we. Dat kan en mag niet. Iedere inwoner van Heerlen moet een gelijke kans op onderdak kunnen krijgen. Daar mag niet aan getornd worden.

Uit onderzoek van de Groene Amsterdammer daterend 28 maart (bron: Discriminatie op de woningmarkt. Rachid is ook gewoon een nette jongen)  blijkt dat dit ook landelijk een probleem is. Een Marokkaans gezin wordt om hun afkomst een huis in Hoensbroek geweigerd. Een incident of een structureel probleem? Omdat cijfers ontbreken, gaat de PvdA Heerlen onderzoek doen. Hebben ‘Mohammed en Fatima’ dezelfde kansen op een woning in Heerlen als ‘Henk en Ingrid’? We willen het graag weten.

Daarom openen we per direct een meldpunt. Dit kan via onze website: https://heerlen.pvda.nl/contact/ of per mail: pvda.heerlen@gmail.com