Themasessie Wonen met Naomi Woltring Auroraflat Heerlen donderdag 29 juni 19.00 uur

27 juni 2023
Locatie: Auroraflat Heerlen (gemeenschappelijke Hart van Aurora aan het binnenplein ). Ingang Aurora aan de Spoorsingelzijde.
Tijdstip: 19.00-19.30 uur korte inleiding over sociaal kunstwerk Aurora Complex; 19.30 – 22.00 uur huiskamersessie thema Wonen met Naomi Woltring
Op 29 juni organiseert de PvdA Landgraaf-Heerlen de allereerste zogenaamde Huiskamersessie. Dit keer over het belangrijke thema Wonen. Het fundamentele grondrecht om betaalbaar, duurzaam, maar ook kwalitatief goed te kunnen wonen staat al jaren onder grote druk. Er is een groot tekort aan woningen voor starters en middeninkomens, statushouders, maar ook aan geschikte woonvormen voor ouderen. Daarnaast zien we dat beleggers in sommige wijken veel (goedkope) woningen opkopen en vervolgens duur verhuren. Ze maken daarmee misschien misbruik van hun machtspositie, doch op zijn minst gebruik van hun marktpositie. Hoe kan dit?
Naomi Woltring is lid van de PvdA en stond als nr. 9 op de lijst voor de Eerste Kamer. Ze is promovenda aan de Universiteit Utrecht en doet onderzoek naar de geschiedenis van het neoliberalisme in Nederland met bijzondere aandacht voor de hervorming van de verzorgingsstaat en marktwerking. Zij zal ons op deze avond meenemen in haar promotieonderzoek en uitleggen hoe we (door beleidsmatige neoliberale keuzes vanuit Den Haag) terecht zijn gekomen in de wooncrisis waarin we nu verkeren. Hoe door een samenspel van overheid en markt koopwoningen de sociale woningbouw hebben verdrongen en goede volkshuisvesting een “huizenmarkt” werd. Van daaruit kijken we samen met onze wethouder Casper Gelderblom naar wat dit nu lokaal betekent en welke oplossingen er mogelijk lokaal (al) zijn.
Na de presentatie is er uiteraard ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen en het gesprek met elkaar aan te gaan over dit thema.
Voorafgaand aan de huiskamersessie is er van 19.00 t/m 19.30 uur gelegenheid om je door onze voorzitter Volmar Delheij rond te laten leiden door het Auroracomplex en uitleg te krijgen over het unieke sociale kunstproject dat hier door Stichting Street Art en Wonen Limburg i.s.m. de Spaanse kunstenaars Boa Mistura is gerealiseerd.
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon
<img class=”x16dsc37″ role=”presentation” src=”data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
Alle reacties:

5